Jegyek

Tarquini Michelisz Norbi jelenlétében tesztelte az új...

WTCR
Tarquini Michelisz Norbi jelenlétében tesztelte az új Hondát
2014.01.24. 18:58
Igen, Norbi egyelőre csak jelen volt és figyelt, és természetesen alaposan kifaggatta gyári hondás kollégáit első benyomásaikról, melyeket az új, TC1-es specifikációjú Honda Civic WTCC volánjánál szereztek. A négynapos aragóni teszt javarészében Gabriele Tarquini vezette a Hondát, Tiago Monteiro csak egy órára kapta meg tőle a kormányt.
 
Már múlt héten beszámoltunk róla, hogy elkészült az új, 2014-es szabályok szerint megépített Honda Civic WTCC, amit Tarquini – egy rövidke shakedown keretében – egyből pályára is vitt egy Parma közelében elterülő kis pályán. Az akkori néhány bemelegítő kör után ezen a héten már megkezdődhetett az érdemi tesztelés, amihez már egy komolyabb és szélesebb pálya dukált. A JAS Motorsport személyzete ezért a spanyolországi Motorland Aragón versenypályára utazott, ahol Tarquini keddtől péntekig szinte megállás nélkül hagyta maga mögött az értékes tesztkilométereket a Civickel.

A szerdai esőzést leszámítva végig száraz időben folyt a munka, és Tarquini a teszt végén elégedetten nyilatkozott az fiawtcc.com-nak: „Tényleg élmény vezetni az autót. Nagyon gyors a kanyarokban, és rengeteg a tapadása, köszönhetően a nagyobb gumiknak és leszorítóerőnek. Érzékeny az összes beállítás-változtatásra is. Nagy kihívást jelent vezetni” – foglalta össze tömören első benyomásait Tarquini.

Reméljük, Michelisz Norbinak ennél azért többet elárult a részletekről, hiszen a WTCC hivatalos oldalának információi szerint a Zengő Motorsport magyar pilótája is kilátogatott Spanyolországba, a teszt helyszínére, hogy személyesen tudjon információt cserélni – jelen pillanatban főként kapni – a gyári pilótákkal.  

Az új Honda legközelebb február második hetében gördül pályára, remélhetőleg azon a teszten már Norbi is vezetheti majd az autót.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: