Jegyek

Tarquini: „Sokkal technikásabb a pálya, mint amilyennek...

WTCR
Tarquini: „Sokkal technikásabb a pálya, mint amilyennek elsőre tűnik”
2013.06.07. 19:12
Tiago Monteiro Hondája volt az első WTCC autó, ami valaha pályára hajtott a Moscow Raceway-en – hirdeti büszkén a Castrol Honda WTCC csapata pénteki hivatalos sajtóközleményében. Szépen hangzik, de a csapat másik pilótája, Gabriele Tarquini szemlátomást másért csipkedi magát: ő inkább az első oroszországi győzelemre röpülne rá.
 
A 2009-es világbajnok olasz sokáig vezette a WTCC első moszkvai tesztjét, melyet végül Yvan Muller és Tom Coronel mögött a 3. helyen zárt. Monteiro a 7. helyen hozta célba a másik gyári Hondát, míg a Zengő Motorsport privát Civicjét terelgető Michelisz Norbert a 11. lett a tét nélküli gyakorláson. Kopott gumikon, miközben a másik két hondás már új gumikon futott. De hát ennek a napnak nem is volt sok jelentősége a hétvége folytatását illetően, most még mindenki inkább a nyomvonal elsajátításával és a megfelelő beállítások kitapogatásával volt elfoglalva.

Tarquini a következőképpen számolt be első benyomásairól a moszkvai pályán: „Sokkal technikásabb a pálya, mint amilyennek elsőre tűnik. Rengeteg az irányváltoztatás rajta, és van egy hosszú egyenes is, ahol a szélárnyék megint fontos szerephez juthat. Nem olyan gördülékeny a pálya, mint azt mi szeretnénk az autónk tulajdonságai miatt, mivel a lassú kanyarok eléggé megtörik a tempót, és jelentős alulkormányzottságot váltanak ki az autóból. Továbbá szerintem, ha meleg lesz, akkor a gumik megóvására is komoly figyelmet kell fordítanunk majd” – mondta el a rutinos olasz pilóta.

„Az igazat megvallva, autóval sokkal rövidebb ez a pálya, mint amilyennek tegnap tűnt gyalog!” – ejtett el egy kis humort nyilatkozata elején Monteiro. „A kanyarok nagyon gyorsan követik egymást, van néhány elég kemény féktáv is, amik kicsit bizonytalanná teszik az autó mozgását, így nem lehet igazán gördülékenyen végigvinni egy kört. A Civicem hol alulkormányzott, hol túlkormányzott volt attól függően, hogy épp melyik részén jártam a pályának. De amúgy pedig tényleg kedvelem az új pályákat, és mindig nagyszerű élmény egy új aszfaltcsík vonalvezetését gyorsan elsajátítani” – tette hozzá végül a portugál versenyző. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: