Jegyek

Tarquini számára véget ért a marrakechi hétvége

WTCR
Tarquini számára véget ért a marrakechi hétvége
2014.04.12. 14:48
Gabriele Tarquini szívébe idén se lopta be magát különösebben Marrakech. Tavaly a 2. futamon törte össze a Hondát, míg most még balszerencsésebb volt, és bekövetkezett vele az, amit minden pilóta szeretne elkerülni egy versenyszezon első hétvégéje során. A második szabadedzésen – nagyrészt önhibáján kívül – leírta autóját, így a hétvége számára már az időmérő előtt véget ért.
 
Szűk, utcai pálya, nagy tempó, betonfalak: mindig benne van a pakliban egy totálkár. Tarquini viszont nem a betonfalnak csapódva törte össze kocsiját, csupán kifutott a bukótérbe a második sikánnál, miután megcsúszott az egyik betétsorozat autói által kevéssel előtte felhordott homokon. A bukótérben összeszedte kocsiját, és türelmesen várt a sorára, hogy visszatérhessen a nyomvonalra. Ekkor viszont érkezett Gianni Morbidelli a Münnich Motorsport Chevrolet-jével, és ugyanúgy járt, mint előtte honfitársa. A poros féktávon nem tudott megállni, és telibe kapta a gyönyörű szép TC1-es Hondát, ami előtte határozottan jobban mutatott, mint utána.

Az már az első pillanatban látszott, hogy az autó komoly sérüléseket szenvedett, ám miután maga a bukóketrec és az A-oszlop is sérült, így hamar nyilvánvalóvá vált, akkor sem folytathatná ezzel az autóval Tarquini a mostani hétvége küzdelmeit, ha akarná, hiszen a szabályok – éppen a pilóták testi épségét szem előtt tartva – nagyon szigorú előírásokat tartalmaznak a bukócsöveket és az autó vázát illetően. Ha ez sérül, nincs mese, annak a hétvégének ott vége.  

Az eset több szempontból is aggasztó a Hondának. Egyrészt a gyári csapat első számú pilótája a szezon első hétvégéjéről nulla ponttal távozik, ami komoly pontveszteség az egyelőre amúgy is jókora erőfölényben levő Citroënnel szemben. A másik, hogy a következő hétvégén már a Paul Ricardon lesz jelenése a mezőnynek, úgyhogy nagyon kevés idő áll a rendelkezésére a JAS-nak, hogy helyrekalapálja az autót. William de Braekeleer, a Honda Europe motorsport menedzsere mindenesetre a touringcartimes.com munkatársának úgy nyilatkozott, a franciaországi versenyre újra harcra kész állapotba tudják hozni az autót, így Tarquini ott már újra megpróbálhatja üldözőbe venni a Citroëneket. A 2009-es világbajnok egyébként fizikailag jól van, a lelkét nyilván jobban megviselte az eset.

Az időmérőt egyébként valószínűleg Morbidelli is kihagyja, de a Münnich Motorsport a hondásokkal ellentétben nem elcsomagolni kezdte az autót, hanem megszerelni, tehát ők még bíznak benne, a holnapi futamokon már Morbidelli is újra a mezőnyt erősítheti majd.  

A balszerencsés eset még nagyobb óvatosságra inthet mindenkit a folytatásban. Marrakechben hibának helye nincs, még azon kevés helyen sem, ahol egyébként van bukótér.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: