Jegyek

Teher alatt nő a pálma! 30 kiló plusz súly Micheliszéknek...

WTCR
Teher alatt nő a pálma! 30 kiló plusz súly Micheliszéknek a Hungaroringre
2013.04.30. 16:57
Amint az a sorozat hivatalos oldalán közzétett adatokból kiderül, nem maradt következmények nélkül a gyári Honda csapat és a Zengő Motorsport Hondáját terelgető Michelisz Norbert múlt hétvégi, slovakiaringi remeklése és pazar hármas győzelme.
 
Ottani jó teljesítményük következményeként ugyanis az előttünk álló hétvégén, a magyar WTCC-futamokon mindhárom Honda 30 kilogramm plusz súlyt cipel majd magával a kompenzációs szabály értelmében. A WTCC illetékesei mindig résen vannak, most is egyből kiszúrták, hogy Norbi válláról mázsás súly esett le slovakiaringi dobogós helyezésével, gyorsan vissza is pakoltak rá egy kis plusz súlyt, nehogy felbillenjen! Erről szól a kompenzációs rendszer, sokszor örültünk már neki, most épp nagyon nem.

Ám plusz teher ide vagy oda, Michelisz Norbinak vélhetően így is minden esélye meglesz rá, hogy tavalyi győzelme után ismét eredményesen szerepeljen hazai szurkolói előtt, már csak azért is, mert összességében továbbra is a Chevrolet-k lesznek a legnehezebbek a mezőnyben. Yvan Mullerék a Hungaroringen is a maximális, 40 kiló plusz súllyal autójuk fedélzetén futnak majd.

A SEAT-ok megúszták plusz 10 kilóval, míg a BMW-k Tom Coronel szlovákiai második futamon aratott győzelme ellenére továbbra is 20 kilóval saját minimumsúlyuk alatt futhatnak majd, csakúgy, mint a két Lada Granta.    
Továbbra is a Chevyk a legnehezebbek
 
Kompenzációs súlyok a hungaroringi fordulóra:
+ 40 kg : Chevrolet Cruze 1.6T
+ 30 kg : Honda Civic S2000
+ 10 kg : SEAT León WTCC
- 20 kg : BMW 320 TC, LADA Granta
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: