Jegyek

Thompson és Dudukalo kedden és szerdán már száraz pályán...

WTCR
Thompson és Dudukalo kedden és szerdán már száraz pályán tesztelhette a Ladát
2013.02.28. 09:15
E héten a Lada Sport immár második privát szezon előtti tesztjét teljesíti a Magny-Cours-i versenypályán, az első olyat, amelyen már a csapat mindkét pilótája, James Thompson és Alekszej Dudukalo is vezeti a Grantát. Hétfőn nem volt szerencséjük, mert a hóesés miatt csak néhány kört tudtak megtenni a pályán, kedden és szerdán viszont már hasznos munkát végezhettek.
 
„Kipróbáltunk néhány alapvető dolgot az autón, és tettünk egy lépést a jó irányba. A Granta egyik erénye a kis mérete, ami jó légellenállást eredményez. Potenciálisan, ha ezt megfelelően ki tudjuk aknázni, akkor kiváló csúcssebességet érhetünk el. Az autó az irányváltásoknál és a lassú kanyarokban is nagyon fürgének tűnik. Eddig az összbenyomás pozitív, de még van néhány izgalmas műszaki megoldás, amit ki akarunk próbálni” – fogalmazott James Thompson, aki tavaly, a WTCC hungaroringi és portimaói futamain már versenykörülmények között is vezette a Granta Sport kezdeti változatát.
Thompson és a Lada Sport csapatfőnöke, Sapovalov
 
Alekszej Dudukalo viszont most először ült az autóban. „Most először vezettem az autót, és Magny-Cours-ban is most járok először. Nagyon tetszik a Granta. Ez egy igazán gyors autó, és nagyon fogékony a változtatásokra. Sikerült hozzáigazítanom a vezetési stílusomhoz, és éreztem a változtatások hatását, ami önbizalommal tölt el. Ugyancsak most először dolgoztam együtt az új versenymérnökömmel, Arnaud Elizagaray-jal (a szakember tavaly még Tiago Monteiro munkáját segítette – a szerk.), és élveztem a közös munkát vele és a csapattal.”

Viktor Sapovalov csapatfőnök a tőle megszokott rövidséggel összegezte a teszt tapasztalatait: „Nyugodtan kijelenthetem, sokat tanultunk az autó teljesítményéről. Most már elkezdhetünk a beállításokra koncentrálni” – fogalmazott az orosz.   

A Lada a tervek szerint a mai nap során is folytatja a tesztelést Magny-Cours-ban, ez lesz a teszt utolsó napja. Mindeközben a Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert Olaszországban először próbálhatja ki a Honda Civic tavalyi prototípusát. Tesztel a Münnich Motorsport is, ők Slovakiaringen róják a kilométereket a SEAT-okkal, melyek közül az egyiket már frissen igazolt világbajnokuk, Rob Huff vezeti.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: