Jegyek

Tom Sykes két mesés győzelemmel lett gazdagabb Doningtonban

Superbike
Tom Sykes két mesés győzelemmel lett gazdagabb Doningtonban
2013.05.28. 15:50
Gyakorlatilag a Kawasaki manapság szárnyaló pilótája a hazai versenyén csak akkor nem volt első, amikor nem gurult pályára, vagyis az első szabadedzésen. Akkor csak azért tagadta meg a munkát, mert esett az eső, és nem sok értelme volt a motorozásnak, egyébként egyszóval verhetetlen volt a brit.
 
Ha nem lenne elég az összes edzéselsőség, és a két futamgyőzelem, még a körrekordot is megdöntötte, így mondhatni Donington első számú királyává avatták az elmúlt hétvégén. Sok kritikát kapott, mert csak egy körön tud gyors lenni, és akcióhelyzetben, versenytempóban elveszti a koncentrációját. Erre keményen rácáfolt, hiszen a többiek hiába próbáltak meg bármit is, egyszerűen utolérhetetlen volt ezen a számára tökéletes hétvégén, valóra váltotta azt, amiről sok versenyző csak álmodik.

A szezon első versenyein az apriliás Sylvain Guintoli teljesített a legjobban, de most Tom Sykes egy hétvége alatt ledolgozta a hátránya java részét, és most már csak négy pont a lemaradása. Ráadásul jó ideig kitartó lendületbe került, amitől a következő versenyeken is szárnyalhat Portimáóban, de akár még Imolában is.
Tom Sykes
„Most már jó pár éve, hogy itt vagyok a Superbike Világbajnokságon, és az első kettős győzelmemet szereztem, ráadásul a hazai pályámon. Ez egy tündérmese. A különbséget az jelentette, hogy a két verseny között állítottunk egy klikket az első felfüggesztésen, és ez a második versenyen az időeredményekben is megmutatkozott, határozottan jobb volt, mint az elsőben. Kiválóan szuperált a Ninja ZX-10R, és ez így volt az egész hétvége alatt, szóval nagyon motiváltnak érzem magamat. A világbajnokságon vagyunk, szóval a többi srác is ugyanolyan gyors és versenyképes, mint te vagy, így pedig nem olyan könnyű az eredményeket elérni, mint ahogyan tűnik. A Kawasaki egy nagyon összetartó alakulat, keményen dolgoztunk, és mindenki észrevehette, hogy mennyivel jobbak voltunk a versenyeken. Megdöntöttem szombaton a pályacsúcsot, vasárnap pedig a második versenyen a versenyben futott leggyorsabb kört, szóval az egész szettet behúztam. Nagyon élveztem a lelátókról érkező támogatást, és remélem, hogy ők is élvezték a show-t. Nem is szerezhettem volna meg jobb helyen az első duplázásom, mint a Donington Parkban. Jó hétvégénk volt, és most közelebb kerültünk a bajnokság éléhez, csak négy pont a hátrányunk. Kemény szituációban vagyunk, de jó az alapbeállításunk, és most néhány fantasztikus pálya következik.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: