Jegyek

Történelmi női győzelem Zolderben, Nagy Dániel idén...

TCR
Történelmi női győzelem Zolderben, Nagy Dániel idén először a dobogón!
2020.09.13. 16:00
Michelle Halder személyében női győztes is üdvözölhetünk már a TCR Europe mezőnyében, Nagy Dániel pedig kiváló versenyzést bemutatva egy harmadik hellyel távozhat Zolderből.
 
A második futam rajtjánál Michelle Halder került az élre, miután Julien Briché és Andreas Backman ütköztek egymással. A német pilótahölgy elég gyorsan el is húzott a mezőnytől, megelőzve a dobogóért csatázó Daniel Lloydot és Nagy Dánielt.

A verseny feléhez közeledve Lloyd elkezdett elnyúlni Nagy Dánieltől, akit pedig már Mike Halder üldözött a Hondával. Féltávnál Michelle Halder őrizte a vezető helyét, mögötte Lloyd, Nagy, Mike Halder, Bennani, és a tegnapi győztes Nicolas Baert volt a top6 sorrendje.

A magyar pilótának nem volt könnyű dolga, szorosan ott volt a nyomában Mike Halder, de támadást sokáig nem kezdeményezett. Igazi előzéseket a középmezőnyben láthattunk: Pepe Oriola előzte meg nagyszerűen Mato Homolát a hetedik helyért, akit aztán Teddy Clairet támadott.

Az utolsó körben már csak az volt a kérdés, hogy Nagy Dániel megtartja-e a harmadik helyét Mike Halderrel szemben! Végül a magyar pilóta sikeresen védte a pozícióját, így idén először végzett a dobogón a BCR Racing Team pilótája. Michelle Halder győzelmével a TCR Europe sorozat először ünnepelhet női győztest, a második helyen Daniel Lloyd zárt, a top6-ba még Mike Halder, Mehdi Bennani, és Nicolas Baert fért be.

Folytatás két hét múlva, Monzában.

A második futam végeredménye:


Fotó: TCR Europe Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: