Jegyek

Vajon Marquez megdönti Spencer rekordját?

MotoGP
Vajon Marquez megdönti Spencer rekordját?
2012.09.01. 19:03
A feltörekvő tehetségek jelenlegi legígéretesebbje, Marc Marquez, jövőre egy újabb rekordot dönthet meg, amennyiben még azelőtt szerez győzelmet a királykategóriában, hogy 20 éves és 192 napos lenne.
 
Az 1982-es Belga nagydíjon Freddie Spencer történelmet írt azzal, hogy 20 évesen és 192 naposan győzni tudott az akkor még ötszáz köbcentis gépek alkotta királykategóriában, amivel az amerikai motoros a mai napig a legfiatalabb pilóta, aki a legnagyobb géposztályban futamot tudott nyerni. Nem elképzelhetetlen azonban, hogy ez a rekord jövőre megdől, hiszen a jelenleg Moto2-es szereplő Marc Marquez, akire már mindenki nagyon kíváncsi, miként teljesít majd a MotoGP-ben, túlszárnyalhatja Spencert. A 2010-es 125-ös világbajnok 2013. február 17-én lesz húsz éves, vagyis onnantól még bő hat hónapja van, hogy megszerezze első királykategóriás diadalát és ezzel minden idők legfiatalabb futamgyőztesévé váljon a legnagyobbak között. Ez azt jelenti, hogy Marqueznek nagyjából 2013. augusztus végéig kellene első győzelmét begyűjtenie a Repsol Hondával. Erre a legtöbbek szerint elég nagy esélye van a spanyolnak, hiszen egyrészről a mezőny egyik legjobb motorján kap majd lehetőséget, másrészről pedig nem is kérdés, hogy egy igen tehetséges versenyzőről van szó.
 
Marc Marquez egyébként már tart egy rekordot, mégpedig azzal, hogy eddig összesen 23 győzelmet szerzett úgy, hogy még be sem töltötte a 20. életévét. A rekord korábban Dani Pedrosa nevéhez fűződött, aki 20 éves koráig összesen 21 diadalt szedett össze. Ha pedig már a fiatal tehetségeknél tartunk, akkor meg kell említeni a Moto3-ban szereplő Maverick Vinales-t is, aki még nincs 18 éves sem, mégis már kilenc győzelem áll a neve mellett. Nem kizárt, hogy Vinales lesz a következő nagy név a sportban, azonban most még egyelőre Marquezre szegeződik a legtöbb szem, hiszen mégiscsak ő áll ahhoz közelebb, hogy történelmet írjon a királykategóriában.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: