Jegyek

Vestié az első futam, még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa

Egyéb autósport
Vestié az első futam, még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa
2020.09.12. 11:05
Óriási csatában a dán versenyző nyerte az első versenyt Jake Hughes és Theo Pourchaire előtt, a bajnoki cím az utolsó versenyen dől el.
 
A Formula-3-as mezőny első és utolsó előtti versenyével kezdődött meg a 2020-as Toszkán Nagydíj programja, a rajtot Lirim Zendeli várhatta az élről, Jake Hughes és Frederic Vesti előtt.  A lámpák kialvása után Zendeli jól kapta el a rajtot, viszont Hughes sem szakadt ele a németről. Frederic Vesti rajtolt még nagyot a Premával, hátul viszont Oscar Piastri nem tudott előrébb jönni, így maradt a 16. helyen. A 2. körben Theo Pourchaire már a negyedik pozícióban találta magát, az ART-s Logan Sargeantet előzte a célegyenes végén.

Az élen Hughes tett meg mindent annak érdekében, hogy átvegye az első helyet Zendelitől, az 5. kör végén meg is próbálta az előzést, melynek majdnem defekt lett a vége, de a brit továbbra sem hagyta abba a támadásokat, és két körrel később sikerült is a manőver, de Zendeli sem hagyta magát könnyen, így ment az oda-vissza csata. Eközben Pastri nem igazán tudott feljebb lépni a mezőny közepéből, a verseny felénél mindössze csak a 12. pozícióban volt, de Sargeant is óriási küzdelemben volt Pourchaire-rel, azonban sokáig ő sem tudott mit kezdeni a francia tempójával.

A 15. körben már hárman is a győzelemért mentek, ugyanis Hughes-ra és Zendelire megérkezett Vesti, aki meg is előzte a tridentes, majd azonnal a brit nyomába eredt, végül meg is előzte, ezzel átvéve a vezetést. A dán végül meg is nyerte a versenyt Hughes és Pourchaire előtt, a bajnoki cím sorsa pedig a második és egyben utolsó versenyre marad.

Az 1. futam végeredménye:

A bajnokság állása:

Fotó: Frederic Vesti / Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: