Jegyek

Zengő Motorsport: Michelisz maga volt a Honda!

WTCR
Zengő Motorsport: Michelisz maga volt a Honda!
2013.09.22. 09:28
Félelmetesen magabiztos Michelisz győzelem Szuzukában! Mind a két gyári autó kiesett, mámorító siker a Zengő csapatnál. Norbi átveheti a tökéletes versenyző képző diplomáját, végérvényesen felnőtt, hogy a vébé címre törhessen. Summa cum laude!
 

Muller egyben meg is nyerte a sorozat idei trófeáját, akkor volt már az előnye év közben, hogy szinte megváltás volt, hogy üldözője Tarquni most kiesett, így már behozhatatlan az előnye.

A rajt nem sikerült rosszul az élről, bár az elején szívóskodó Macdowell olyan hatást keltett az első kanyarban, mintha kívülről akarná Norbit az élen körbeautózni. Gyorsan rendeződött az ő arculata is, amikor rájött, hogy bizony a címre törő Yvan Muller pörög a popijában, az előtte autózó bizonyos Norbert, viszont annyival gyorsabb, hogy jobb nem emlegetni, pedig, sárkány erős a Chevy, de ma nem, itt nem nyerhetett.

Monteiro látványos hibájával folytatódott a buli, aki szegény lesodródott és helyeket bukott. Aztán jött szintén az ő előadásában az Oriola megerőszakolása című nyesztetős, lökösgötős, tomoszkolós eposz, amiből megint rosszul jött ki szegény. Orióla nem hagyott elég helyet egy jobbosban, elfogyott az út, jött a bála és vége. Tarquni autója perdig megállt, ő is leparkolt idő előtt. Méltatlan szitu a gyári oldalon.

Norbi ezalatt gyönyörű munkát végzett. "Csak" autózott az élen nyugodtan, "lassan" kiépítve egy három és fél másodperces előnyt. Mint régen, a Suzuki Kupában. Egy picit sem izgultam, hogy elrontja-e. Dehogy rontja! Mindent tud, és ami a legszebb, meg is tudja csinálni.

Na, akkor összesítsünk! Norbi megnyerte az időmérőt és a warm upot erőből. Megnyerte az első futamot rajt-cél győzelemmel erőből, úgy, hogy a két gyári autó nem fejezte be a versenyt. A pálya a Honda otthona, és ebben a környezetben Norbi szerzett nekik igazi diadalt. Ennél nagyobb gólt nem lehetne rúgni, ebben ugye egyetértünk.

A második futam.... Ő...., na azt hagyjuk! Az állórajt után a bolyban Muller és Michelisz összeakadt, a francia megpucolta az egyik kerekünket, a kanyart már el sem tudtuk kezdeni. Egy tizeddel később pedig Muller már ott állt a falhoz csapva, Norbi pedig lesántikált. Öt másodperccel a rajt után magyar szemmel nem volt mit nézni a futamon. Monteirot elengedte Tarquini, aki végig gyorsabb volt, így jött a portugál egy dobogót, de a Coronel-Bennani kettőst nem volt sansz utolérni. Egy harmadik hellyel vigasztalódhatott a japán márka, de Norbi fényes sikeréről sokáig fognak beszélni. Mi pedig erre építkezünk tovább.

Köszönjük a biztatást mindenkinek, szédületes hétvége volt! Baglyok, kakasok, gyerünk tovább, nincs vége a szezonnak!Írta: Juni György

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: