Jegyek

Zengő Motorsport: Norbi megverte Lopezt! Pole a vége,...

WTCR
Zengő Motorsport: Norbi megverte Lopezt! Pole a vége, naná! (videó!)
2015.09.12. 11:35
Volt már Norbinak Japánban is pole-ja, de az még Kocsi szannal. Még a világbajnok Lopez is nyomott egy fricskát a hondásoknak a „vége” riportban, csodálkozott, hogy csak Norbi maradt talpon és a gyári csapat sehol. Örülök, ha már ő is így látja. Talán többet kellene a mezőnyben autóznia. A holnap reggelt tegyétek szabaddá!
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

"Azt már az edzések után érezhettük, hogy jobban mén a szekér, mint általában. Elmaradt a csalinkázás a tizedik hely környékén, nem volt tanácstalan pillázás, hogy akkor most ki és miért gyorsabb. Ezért jobb ha az ember első, mert nem kell nézni, hogy mit rontott el, és marad idő ünnepelni.
 
Az időmérő első harmadában legnagyobb büszkeségünkre Norbi kezdett az élen, de jött Muller és hamar lehűtötte a kedélyeket. Mindenkinek felkerültek az új abroncsok, Norbi addigra már csak hatodik volt, majd egészen a kilencedik helyig csúszott vissza, de az utolsó percekre újra ringbe szállt, nehogy baj legyen, nem akart kiesni.
 
Sokan azt gondolták, hogy altattak a szabadedzéseken a Citroenek, és tessék, tök igazuk lett! Az első öt helyből négyet hipp-hopp a francia márka foglalt el a Q1 után, úgy, hogy az edzéseken alig találtak körbe. De, az is lehet, hogy most már felkapcsolhattak ötös, vagy akár hatos fokozatba is a váltón. Ki tudja? A 11. helyen kullogtunk át az időmérő második szakaszába, szerencsére nem nézik hányadiknak jutottál be, csak a vonal fölött legyél. Ott voltunk!
 
A kvalifikáció második szakaszában az elő gyors kört Lopez fejezte volna be, de a bokszba ment váratlanul. Norbi ekkor a harmadik volt; előtte és utána is Citroenek. A két hondás gyári versenyző az utolsó pillanatban futott neki a feladatnak. Muller nem hozta a várt eredményt és a hetedik lett. Monteiro motorcseréje miatt a tizedik helyre focizott, és ezúttal elmaradtak Tarquini villantásai is. Egyetlen körben minden nagyágyú a pályán volt, nagyon izgalmas lett a vége. Főleg, mert nem csak a többiek javítottak, hanem Norbi is. Ő viszont akkorát, hogy azonnal az élre ugrott, így elsőként ment tovább az utolsó egykörös küzdelembe a Q2-ből.
Négy Citroen meg Norbi, így léptünk be a legjobb öt küzdelmébe. Egy kör, új gumi és egyedül. A legkorrektebb megméretés, ha úgy alakul, akkor izgalmas is tud lenni.
 
Úgy alakult! Ugyanis jöttek sorban a Citroenek és egyetlen olyan idő sem született amire azt lehetett volna mondani, hogy na, ez megdönthetetlen. Lopezé sem!
 
És akkor Michelisz maradt a végére. Mindenki lefutott csak Norbi maradt. Ühüm, izgalmas mi? A legszebb, hogy elhatározta és megcsinálta! Nyolcvan századot vert Lopezra, ami minimális ugyan, de ismerve a francia márka műszaki fölényét, óriási büszkeség!
 
És akkor mondjam, hol történik mindez? Japánban a Honda otthonában, hazai pályáján, a Honda vezetői, tulajdonosai előtt. Na, így durván gömbölyödik a sztori! És holnap folytatódik is, holnap reggel 7-kor.
 
Hajrá Norbi, köszönjük csapat! Ezt jó volt nézni, de nagyon!"


Fotó: fiawtcc.com
Videó: Zengő Motorsport
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: