Jegyek

Zengő Motorsport: Zsákban az első dobogó! (videó)

WTCR
Zengő Motorsport: Zsákban az első dobogó! (videó)
2014.05.11. 15:21
A harmadik helyen zárt Norbi az első szlovák futamon, amit a nagy esőzés miatt nem tudtak befejezni a versenyzők. Négy elkeseredett kört teljesítettek a fiúk totyogva a biztonsági autó mögött, de a vége mégis a piros zászló lett. Most is ömlik az eső.
 
Igen, ehhez egy Citroent meg kellett fognia, ez pedig Muller volt, aki idén kicsit „köhög” a rajtoknál. Norbi számolt vele, hogy meg tudja fogni. Azzal viszont nem számolhatott, hogy Muller bemozdul, így teljesen kiesett a francia a ritmusból, mire megállt, indult is indult a verseny.

Szép rajt, óriási vízfelhő, tényleg semmit nem lehetett látni az egészből, de, amikor Nobi alapszínei kirajzolódtak a képen és ráadásul a harmadik helyen, hát, mit mondjak, örültünk.

Az látszódott, hogy Muller ezt rögtön szerette volna visszavenni az elvesztett pozícióját, indult a csata, Michelisz szépen védekezett, de Muller az űrhajóval már a popinkat ostromolta, amikor megérkezett az üzenet: Mullert áthajtásosra büntették. Azonnal szóltunk Norbinak, hogy ne védekezzen tovább, innentől nem az ellenfele. Ha ebben a periódusban kilökik egymást tényleg megmakkanunk. De nem, ez ma nem így alakult.

Kicsit tobzódtunk az 5-6 másodperces előnyben, ami Muller után maradt. Amikor megláttam, hogy Norbi a Cheviket is egy másodperccel veri, akkor azért megnyugodtam, ha a vas kibírja, örülni fogunk. Óriás vízicsaták hátul, középen. Norbiék az élen, mint a katonatiszt, körröl körre, stabilan haladtak. Aztán tényleg rákezdett az eső, de úgy, mocsok módon.

Jött a safety car és sejteni lehetett, ha nem áll el, így fogunk befutni. Nem állt el. A rendezők sem kínozták a csapatokat és a versenyzőket. Norbi közben jelezte, hogy haldoklik az autó, alig megy, lehetetlen vezetni. Na, abban a középső szektorban éppen kettő másodperccel futott jobb időt mindenkinél a „haldokló” Civickel. Néztük az időket, azok is rendben. Nem érezzük a gyengülést, ez volt a válasz, de ekkor már nagyon a végét néztük és nem kellett sokáig néznünk.

Leintették hát a vizes derbit, Norbi dobogón, most mi mentettünk hírnevet a Hondának. Ránk is fért!

Jön a második futam, hacsak ez a monszun haza nem vágja a maradék órákat. Meglátjuk!

Ez szép volt, gyönyörű szép. Mint futam…, hát, jó, volt szebb is. Maradjunk abban nem szép, hanem érdekes volt. Az eredményünk persze gyönyörű, gratula a bőrig ázott csapatnak és Norbinak, hogy küzdött és nem hibázott. Sokan ezt nem mondhatják el magukról ezen a délutánon.

Juni György
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: