Jegyek

Chaz Davies

7
Chaz Davies
Aruba.it Racing - Ducati
Chaz Davies
adatok
CsapatAruba.it Racing - Ducati
Rajtszám7
Motor / MárkaDucati
Nemzetiségbrit
Születési idő1987.02.10.
Születési helyPresteigne
Súly70 kg
Magasság182 cm
 
Világbajnoki címek0
Győzelmek8
Dobogós helyezések32
Pole pozíciók1
Leggyorsabb körök12
Chaz Davies 1995-ben, a brit minimoto-bajnokságban kezdett el versenyezni, majd 1999-ben már az Aprilia Challange 125 köbcentiméteres bajnokságában végzett a 6. helyen az év végi összesítésben, amelynek köszönhetően hazájában az Év Szupertinédzserének választották. 2000-ben az Aprilia Challange 125-ben maradt, ahol ezúttal a 2. helyen végzett a pontversenyben. 2001-ben párhuzamosan a brit és a spanyol 125-ös bajnokság futamain is elindult, és a brit gyorsasági-motoros bajnokság történetének legfiatalabb futamgyőztese lett a maga 14 évével és 5 hónapjával.

2002-ben újabb fiatalsági rekordot döntött, immár nemzetközi fronton: ő lett mindenidők legfiatalabb versenyzője, aki teljes szezont futott a gyorsasági-motoros világbajnokságon. 2003-ban már a 250 köbcentiméteres kategória futamain indult, és lett a géposztály történetének legfiatalabb pontszerzője, majd egészen 2006 végéig ebben a kategóriában üldözte a sikereket, ám gyári támogatást sohasem kapott, így az igazán kiugró eredmények is elmaradtak.   

2007-ben a gyorsasági-motoros világbajnokság királykategóriájában, a MotoGP-ben is bemutatkozhatott három futam erejéig a D Antin Ducatinál, a sérült Alex Hofmann helyetteseként. A 2008-as évre a Ducati gyári tesztpilótai állást ajánlott neki, ám ő inkább az Egyesült Államokba költözött, és az amerikai Superbike-bajnokság futamain indult, emellett első britként megnyerte a legendás daytonai 200 mérföldes versenyt.

A Supersport-világbajnokságon 2009-ben debütált, majd első teljes szezonjában, 2010-ben a 4. helyen végzett, hogy aztán 2011-ben fölényesen nyerje a sorozatot, hat futamgyőzelmet is bezsebelve. Kiváló teljesítményének és eredményeinek elismeréseképp a BBC televíziós csatorna az Év Walesi Sportemberének választotta, és 2012-ben - a Supersport regnáló világbajnokaként - már a Superbike-világbajnokságon bizonyíthatott a ParkinGO Aprilia csapatának színeiben. Újonc évében rögtön megszerezte első vb-futamgyőzelmét és négy dobogós helyezésének is köszönhetően a 9. helyen végzett a Superbike-vb-n.

2013-ban aztán a BMW gyári csapatához került, ahol a szezon második állomáson, Aragónban duplázni tudott, majd az év későbbi részében Németországban is diadalmaskodni tudott, s így végül a pontverseny ötödik helyén zárt. A bajor márka azonban az idény végén gyárilag kivonult a sorozatból, így Davies 2014-ben már a Ducati Superbike Team egyik motorján ülve szállt harcba a minél jobb eredményekért és négy dobogós helyezés szerezve a hatodik helyen végzett. Tavaly öt győzelmet beszebelve az érinthetetlen Rea mögött megszerezte a második helyet az év végi összesítésben, így idén már csak egy célja lehet: a bajnoki cím.

Ajánlott versenyzők
66
Tom Sykes
10
Tóth Imre
34
Davide Giugliano
16
Josh Hook
51
Michele Pirro
19
Alvaro Bautista
9
Dominic Schmitter
58
Eugene Laverty
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: