Jegyek

Gabriele Tarquini

30
Gabriele Tarquini
BRC Racing Team
Gabriele Tarquini
adatok
CsapatBRC Racing Team
Rajtszám30
Motor / MárkaHyundai
Nemzetiségolasz
Születési idő1962.03.02.
Születési helyGiulianova
Súly- kg
Magasság- cm
 
Világbajnoki címek1
Győzelmek20
Dobogós helyezések67
Pole pozíciók17
Leggyorsabb körök18
Gabriele Tarquini a WTCC (túraautó-világbajnokság) mezőnyének egyik legtapasztaltabb pilótája, aki annak idején hosszú éveken át a Forma-1-ben is versenyzett. 1987 és 1995 között összesen 78 Forma-1-es nagydíjon indult, ám ez idő alatt összesen egy világbajnoki pontot sikerült szereznie, és több alkalommal még a versenyre sem sikerült magát kvalifikálnia. Később azonban a túraautózás világában számtalanszor bizonyította, hogy ha megfelelő technikai háttér áll a rendelkezésére, akkor egyszerűen megállíthatatlan: 1994-ben megnyerte a brit, majd 2003-ban az európai túraautó-bajnokságot (ETCC), mindkét említett sikerét az Alfa Romeóval aratva.
A WTCC fennállásának első évében, 2005-ben is az olasz márka színeiben versenyzett, és két győzelmével, valamint öt dobogós helyezésével a tabella 7. helyén zárta az évet. 2006-ban SEAT-ra váltott, és a mai napig ezt a márkát képviseli a világbajnokságon. 2006-ban az 5., 2007-ben a 8., míg 2008-ban már a 2. helyen végzett a pontversenyben, majd 2009-ben pályafutása legnagyobb sikerét aratva megszerezte a világbajnoki címet, és ezzel az FIA valamennyi versenysorozatát figyelembe véve mindenidők legidősebb világbajnoka lett a maga 47 évével és 266 napjával. Ezt követően 2010-ben sokáig harcban volt azért, hogy megvédje világbajnoki elsőségét, ám végül Yvan Muller mögött a tabella 2. helyére szorult az év végi összesítésben, míg a 2011-es évet a pontverseny 5. helyén zárta.

A rutinos olasz nagymenő több rekordot is tart a WTCC-ben, amik közül az egyik, hogy egyedül ő mondhatja el magáról, hogy a WTCC fennállásának minden eddig eltelt évében szerzett legalább egy futamgyőzelmet. Ez a remek sorozat 2013-ban sem szakadt meg, amikor csatlakozott a Honda gyári csapatához, hiszen kétszer is ő láthatta meg elsőként a kockás zászlót, s ezzel a vb-címet elképesztő fölénnyel elhódító Muller mögött az összetett második helyén végzett.

2014-ben az új szabályok érkezésével is maradt a Hondánál, amelynek színeiben némiképp balszerencsés szezont futott: az idénynyitót Marrakechben az edzésen összetört autója miatt ki kellett hagynia, a makaói finálén pedig betegséggel küzdött. Egy futamgyőzelmet azonban így is szerzett Suzukában, s végül hatodik lett az összetettben. 2015-ben továbbra is a JAS Motorsportot erősíti majd, Tiago Monteiróval az oldalán.
Ajánlott versenyzők
12
Rob Huff
55
Ma Qing Hua
7
Aurélien Comte
27
John Filippi
68
Yann Ehrlacher
23
Nathanael Berthon
86
Esteban Guerrieri
9
Tom Coronel
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: