Jegyek

Kis Viktória

707
Kis Viktória
H-Moto Team
Kis Viktória
adatok
CsapatH-Moto Team
Rajtszám707
Motor / MárkaYamaha
Nemzetiségmagyar
Születési idő1992.02.26.
Születési helyKecskemét
Súly- kg
Magasság- cm
 
Világbajnoki címek0
Győzelmek0
Dobogós helyezések0
Pole pozíciók0
Leggyorsabb körök0
Kis Viktória, vagy ahogy motoros berkekben mindenki ismeri: Wicca 13 évesen, bátyja buzdítására kezdett el motorozni, míg a pályamotorozás rejtelmeit Papp Lászlótól tanulta el, 16 évesen, egy 250 köbcentis Kawasakin. Versenyszerűen 2010-ben kezdett el motorozni egy 1000 köbcentis Kawasaki ZX10-es nyergében, de a versenysport cseppet sem volt ismeretlen a számára, hiszen előtt nyolc éven át díjugratott.
2010-ben, első motorsportban töltött évében rögtön a 2. helyen végzett a nők számára kiírt Dunlop Trophy for Ladies küzdelmein, de a férfiak között is egyből bizonyította gyorsaságát: egy négy japán márkának kiírt rangos márkakupában rögvest megszerezte első pole pozícióját és futamgyőzelmét, az év végi összesítésben pedig az előkelő 3. helyen végzett. Ezt követően, 2011-ben megnyerte a 600+ kategória éves magyar küzdelmeit a nők között, igaz, a kevés megrendezett verseny miatt végül bajnoki cím helyett „csak” kupasorozat-győzelmet ünnepelhetett.

Szintén 2011-ben, élete első nemzetközi versenyén, a hungaroringi Alpok-Adria-fordulón rögtön pontot szerzett, ráadásul, csupa férfi motoros között. Álma, hogy egy nap első női pilótaként a Superbike-világbajnokságon szerepeljen, de tudja, hogy addig még rengeteget kell tanulnia. 2012-ben az Alpok-Adria-bajnokságban gyűjtötte tovább a versenytapasztalatokat, ahol Stock 1000-es motorjával a Superbike kategóriában indult, és első magyar nőként pontot szerzett, melynek elismeréseként év végén őt választották az év női motorversenyzőjének idehaza.

A 2013-as szezont anyagi okokból teljes egészében kihagyni kényszerült, de 2014-ben fordult a szerencséje, és a MAMS elnöke, Hermann Henrik személyes közbenjárására, a katari szövetség támogatásával rajthoz állhat a Losail Ázsia Bajnokság utolsó három fordulóján, Katarban. Annak ellenére, hogy az első futamokat kihagyta, összetettben az előkelő második helyen végzett.

Ezt követően a hazai bajnokság Superstock 600-as kategóriájában húzta a gázt, szintén nem eredménytelenül: a szezonzáró slovakiaringi hétvégén az esőben például dobogóra állhatott a fiatal motoros! Az ősz második felében aztán újra meghívták a Losail Ázsia Bajnokságba, ahol immár nem ismert kegyelmet: egy, technikai hiba miatt történő kiesést leszámítva mindig a dobogón végzett, így a bajnoki címet is magabiztosan hódította el!

Wicca 2015 tavaszán új kihívás elé néz, a H-Moto Team színeiben ugyanis részt vesz a European Junior Cup keretein belül először kiírásra kerülő Női Európa-Kupában, ahol szintén az összetett megnyerése lehet a fő célja.
Ajánlott versenyzők
14
Gábor Talmácsi
53
Bálint Kovács
94
Bódis Richárd
40
Győrfi Alen
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: