Jegyek

Kiss Norbert

10
Kiss Norbert
OXXO Energy Truck Race Team
Kiss Norbert
adatok
CsapatOXXO Energy Truck Race Team
Rajtszám10
Motor / MárkaMAN
Nemzetiségmagyar
Születési idő1985.05.02.
Születési helySzombathely
Súly- kg
Magasság- cm
 
Világbajnoki címek0
Győzelmek7
Dobogós helyezések18
Pole pozíciók1
Leggyorsabb körök0
Kiss Norbert hazánk egyik legtehetségesebb és legeredményesebb autóversenyzője, aki idén a kamion Európa-bajnokságon szerepel (Truck Race), ahol több futamgyőzelmet is sikerült már szereznie. Michelisz Norberthez és Wéber Gáborhoz hasonlóan a számítógépes szimulátorozással kezdte pályafutását, és ott figyelt fel Szabolcs Róbert csapattulajdonos a tehetségére, így 2005-ben az Opel Astra-kupában, már a valós versenypályán róhatta a köröket.
Az első igazi áttörést a 2006-os esztendő jelentette számára, amikor megnyerte a Renault Clio-kupa bajnoki címét, amelynek értékét növeli, hogy Wéber Gábor is ott versenyzett ekkor. 2007-ben már a SEAT Leon Európa-kupában versenyeztek egymás ellen, ahol Norbi újabb magyar bajnoki címmel gazdagodott, majd 2008-ban megvédte címét, pedig akkor már Michelisz Norbi is a mezőnyt erősítette. 2009-ben aztán anyagi okok miatt nem tudott továbblépni nemzetközi porondra, de itthon a Suzuki Swift-kupa megnyerésével vigasztalódott, továbbá egy Formula Renault 2000-es géppel a formulaautózás világába is belekóstolt.

2010-ben a Zengő Motorsport színeiben a Spanyol SEAT León kupa négy futamán is rajthoz állhatott, és a nemzetközi mezőnyben is egyből megállta a helyét – szerzett egy pole pozíciót, egy futamgyőzelmet Jaramában és két 2. helyet Portimaóban. Ezt követően, 2011-ben a túraautózásról a kamion Eb-re váltott, ahol bemutatkozó évében három versenyhétvégén állt rajthoz, és rögtön szerzett is egy futamgyőzelmet Jaramában. 2012-ben is a kamion Európa-bajnokságon folytatta pályafutását, és a Frankie OXXO Truck Racing Team vadonatúj MAN-jével összesen 5 Eb-futamgyőzelmet szerzett, vagyis egészen kiváló évet zárt.

2013-ban viszont még magasabbra tette magának a lécet. Második teljes Eb-szezonját Jochen Hahn előző évi Európa-bajnok kamionjával teljesítette, és két futamgyőzelmet és számtalan dobogós helyezést szerezve, legjobb MAN A-motoros versenyzőként, három A+-os, azaz erősebb motorral futó MAN mögött a 4. helyen végzett a bajnokságban. Pole pozíciót is szerzett, és első futamot is nyert, vagyis erőből megérkezett csapatával az Európa-bajnokság abszolút elitmezőnyébe. 2014-ben innen próbál meg még tovább javulni, ami nem lesz egyszerű, elvégre a nagyon-nagyon jót mindig nehéz túlszárnyalni.    
Ajánlott versenyzők
12
Major Benedek
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: