Jegyek

Leon Camier

2
Leon Camier
MV Agusta Reparto Corse
Leon Camier
adatok
CsapatMV Agusta Reparto Corse
Rajtszám2
Motor / MárkaMV Agusta
Nemzetiségbrit
Születési idő1986.08.04.
Születési helyAshford
Súly79 kg
Magasság188 cm
 
Világbajnoki címek0
Győzelmek0
Dobogós helyezések0
Pole pozíciók0
Leggyorsabb körök0
Leon Camier napjaink egyik legtehetségesebb brit motorversenyzője, aki 6 évesen kezdett el salakmotor-versenyeken indulni, amely szakágban aztán nem kevesebb, mint öt bajnoki címet szerzett hazájában, ám később váltott, és 1998-ban már a gyorsasági-motorsportban lett junior brit bajnok. Ezt követően is gyakorlatilag mindenhol sorra gyűjtötte a bajnoki címeket, ahol csak elindult: 2001-ben a brit 125 köbcentiméteres bajnokságban, 2005-ben a brit Supersport-bajnokságban, 2009-ben pedig a brit Superbike-bajnokságban nem talált legyőzőre az év végi összesítésben.
<div style="\&quot;text-align:" justify;\"=""> 2009-ben a Superbike-világbajnokság hat futamán is elindulhatott az Aprilia gyári csapatának színeiben, amely istállóval aztán a következő két szezont végigversenyezte. Újonc évében, 2010-ben három világbajnoki dobogós helyezést szerzett, ám így is csupán a ponttáblázat 12. helyén végzett, miközben rutinos csapattársa, Max Biaggi világbajnok lett. 2011-ben újabb négy dobogós helyezéssel gazdagította eredménysorát, és ezúttal a 7. helyen zárta az évet, ám az év végén elváltak az útjai az Apriliától, így 2012-ben már a Crescent Suzuki csapatában húzta a gázkart. Abban az évben egy dobogós helyezésre, és az év végi 14. helyre futotta az erejéből. 2013-ban továbbra is a Suzukit erősítette, s bár a szezon előtti teszteken jól teljesített, végül egyetlen dobogós helyre futotta hazája versenyén, ráadásul Németországban megsérült, így néhány fordulót ki is kellett hagynia, s ezzel összesítésben a 11. pozícióban zárt.

Sokáig úgy tűnt, hogy a 2014-es évet már a MotoGP-ben fogja tölteni, ám a Iodaracing végül mégsem indított második motort. Így Camier maradt a Superbike vb-n, ahol előbb BMW-vel, majd egy forduló erejéig MV Agustával versenyzett. Ennek ellenére a gyorsasági motoros vb királykategóriájában is kipróbálhatta magát: Nicky Haydent helyettesítette néhány futamon keresztül az Aspar csapat Open Hondáján.

2015-ben egy sokkal stabilabb szezonban reménykedett a brit, de csalódnia kellett. A megbízhatósággal újra gondok adódtak, de az MV Agusta csapatának egyetlen pilótája alig várja az idei szezont, hogy egy új szintre lépjen a legendás márkával.
Ajánlott versenyzők
51
Michele Pirro
15
Alex De Angelis
61
Fabio Menghi
76
Loris Baz
34
Davide Giugliano
58
Eugene Laverty
11
Saeed Al Sulaiti
19
Alvaro Bautista
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: