Jegyek

Pepe Oriola

74
Pepe Oriola
Team Oscaro by Campos Racing
Pepe Oriola
adatok
CsapatTeam Oscaro by Campos Racing
Rajtszám74
Motor / MárkaSEAT Cupra
Nemzetiségspanyol
Születési idő1994.07.09.
Születési helyBarcelona
Súly- kg
Magasság- cm
 
Világbajnoki címek0
Győzelmek1
Dobogós helyezések6
Pole pozíciók0
Leggyorsabb körök4
Josep Oriola Vila, vagy ahogy mindenki ismeri: Pepe Oriola mindenidők legfiatalabb versenyzője, aki valaha WTCC-futamon rajthoz állt, és még mindig a mezőny legfiatalabb tagjának számít a maga 17 évével. Annak idején, 2004-ben, vagyis 9 éves korában kezdett el gokartversenyeken indulni, majd élete legelső túraautó-futamán, a 2009-es spanyol Seat León Szuperkupa szezonzáró versenyén rögtön dobogóra állhatott. 2010-ben már teljes szezont futott ugyanebben a versenysorozatban, valamint a Seat León Európa Kupában is, és mindkét bajnokságot az év végi értékelés 4. helyén zárta.
A WTCC (túraautó-világbajnokság) mezőnyében 2011-ben mutatkozott be a SUNRED Engineering csapat színeiben, és a maga 16 évével, 8 hónapjával és 11 napjával mindenidők legfiatalabb WTCC-indulója lett. Első világbajnoki évében két 8. helyes befutó jelentette a legjobb eredményét, és összesítésben a pontverseny 18. helyén végzett. 2012-ben Michelisz Norbert legnagyobb ellenfele volt a Yokohama Trophy megnyeréséért folytatott harcban, ami csak a legutolsó futamon, Makaóban dőlt el kettejük között a magyar pilóta javára. 

A 2013-as évnek is SEAT-tal vágott neki a 18. életévébe lépő ifjú spanyol, és a marrakechi második futamon élete első világbajnoki futamgyőzelmét is bezsebelte. Később, szezon közben Chevrolet-re váltott, ám az újabb győzelmek elmaradtak, és összességében a némileg csalódást keltő 9. helyen zárta a bajnokságot. 2014-re nem talált magának állandó pilótaülést, de a Campos Racing egyik TC2-es SEAT-jával legalább az utolsó három, ázsiai fordulón rajthoz állhat. 
Ajánlott versenyzők
8
Norbert Nagy
66
Zsolt Dávid Szabó
52
Gordon Shedden
28
Kevin Wing Kin Tse
42
Luigi Ferrara
36
Lo Kai Fung
22
Frederic Vervisch
9
Tom Coronel
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: