Jegyek

Michael van der Mark

60
Michael van der Mark
Honda World Superbike Team
Michael van der Mark
adatok
CsapatHonda World Superbike Team
Rajtszám60
Motor / MárkaHonda
Nemzetiségholland
Születési idő1992.10.26.
Születési helyGouda
Súly- kg
Magasság175 cm
 
Világbajnoki címek1
Győzelmek0
Dobogós helyezések6
Pole pozíciók1
Leggyorsabb körök0
Michael van der Mark napjaink legjobb holland motorversenyzője. Először a 125-ös világbajnokságon gurult pályára nemzetközi porondon, ám végül a Superbike világbajnokság betétfutamai felé vette az irányt.
2008 és 2010 között összesen kilenc alkalommal indult a 125-ös vb-n, melyből hetet 2010-ben teljesített a Lambrettával. Egy alkalommal sem fért be a legjobb 15-be, de 2011-ben még egyszer megpróbálkozott a MotoGP világával, akkor a Moto2-ben próbált szerencsét, a pontszerzés viszont akkor is elmaradt. A Superbike világbajnokság betétfutamain viszont sokkal többre vitte.

Legzsúfoltabb 125-ös évében egy alkalommal elindult a Superstock 600 Európa-bajnokságon is, ahol azonnal hetedik lett. Egy évvel késöbb, 2011-ben már állandó résztvevője volt a mezőnynek, négy futamgyőzelmet is bezsebelt, aminek köszönhetően a harmadik helyen végzett összetettben. Újabb egy esztendő elteltével már nem talált legyőzőre, így a Stock 600 európabajnoka lett. 

2013-ban mutatkozott be a Supersport világbajnokságon, ahol első évében összehozott három dobogót, végül az összetett negyedik helyén végzett. Tavaly már egyértelmű esélyesként vágott neki a szezonnak, a hozzá fűzött reményeket pedig be is váltotta. Korát meghazuttoló magabiztossággal és rutinnal megszerezte élete első világbajnoki címét.

2015-ben még eggyel feljebb, a Superbike világbajnokságon bizonyíthatott korábbi csapatánál, a PATA Hondánál, és nem is vallott szégyent, hiszen általában felvette a kesztyűt címvédő kollégájával, Sylvain Guintolival, ráadásul Assenben, hazai pályán mindkét verseny végén dobogóra állhatott. A 2016-os szezonban is marad az istállónál, amely a téli tesztek során biztató eredményeket produkált, s ahol immár a MotoGP-ből érkező Nicky Hayden oldalán versenyezhet.
Ajánlott versenyzők
69
Nicky Hayden
12
Xavi Fores
7
Chaz Davies
34
Davide Giugliano
2
Leon Camier
58
Eugene Laverty
15
Alex De Angelis
15
James Thompson
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: