Jegyek

Péter Sebestyén

56
Péter Sebestyén
PTR Honda
Péter Sebestyén
adatok
CsapatPTR Honda
Rajtszám56
Motor / MárkaYamaha
Nemzetiségmagyar
Születési idő1994.05.16.
Születési helyBudapest
Súly- kg
Magasság- cm
 
Világbajnoki címek0
Győzelmek0
Dobogós helyezések0
Pole pozíciók0
Leggyorsabb körök0
Sebestyén Péter generációja egyik legtehetségesebb magyar versenyzője. Már kisgyerekként elkezdett motorozni, és első komolyabb sikerét 9 éves korában érte el, amikor a magyar bajnokság 50 köbcentis váltós kategóriájában a 2. lett, 9 és 15 év közötti gyerekek között. A következő évben robogóversenyeken gyűjtötte a tapasztalatokat és a győzelmeket, majd 2006-ban már a Nyílt Nemzetközi OB és az Alpok-Adria Bajnokság felnőtt 125-ös mezőnyében indult, külön korkedvezménnyel.
2008-ban hatalmas lehetőséget kapott az élettől, hiszen tehetségének köszönhetően bekerült a Red Bull Rookies Cup indulói közül, így a MotoGP junior betétsorozatában szerepelhetett, megannyi tehetséges gyerek között. Peti a 15. helyen zárta ezt a kupasorozatot, míg az Alpok-Adriában 2. lett az év végi összesítésben. 2009-ben még mindig túl fiatal volt a MotoGP-hez, ezért a spanyol bajnokságban indult, ahol 12. lett összetettben. 2010-ben is ott folytatta, és a Maverick Vinaleséhez hasonló neveket és tehetségeket felvonultató mezőnyben általában a 4-5. helyekért harcolt a futamokon. 

2011-ben megkapta a lehetőséget az élettől, és debütálhatott a gyorsasági-motoros vb 125-ös géposztályában, a Forward Caretta Technology színeiben. Ez azonban nem teljesen az a lehetőség volt, amiről álmodott. A csapat spórolt az alkatrészeken, amivel Peti testi épségét veszélyeztették, és lehetetlenné tették számára a jó szereplést. Be se fejezte a szezont, otthagyta csapatát, igaz, Valenciában még rajthoz állt egy másik csapat színeiben, de ezzel sajnos véget ért számára a MotoGP-kaland. 

2012-ben csak néhány német bajnokin tudott rajthoz állni, illetve a magyar bajnokságban csípett meg egy összetettbeli 2. helyet a 600-as géposztályban. 2013-ban újabb lehetőséget kapott az élettől a bizonyításra, hiszen a Superbike vb junior betétsorozataként futó European Junior Cupban indult, ahol Bódis Richárd is a riválisai között szerepelt. Peti Magny-Cours-ban a versenyt sokáig vezetve végül 2. lett, a bajnokságban pedig kiegyensúlyozott erős teljesítményének köszönhetően a 6. helyen végzett. 

2014-ben ismét vb-n versenyzett, méghozzá a Superbike-ban, a Racing Team Toth egyik BMW-jének nyergében. A szereplése azonban nem sikerült túl acélosra, többször ráadásul balesetet is szenvedett, így nem teljesítette a teljes évadot. Egy évvel később a FIM Superstock 1000 Kupában próbált szerencsét a Pedercini Team Kawasakijával, ahol sikerült pontokat szereznie. 2016-ban aztán újra a Superbike világbajnokság mezőnyének lesz a tagja, újfent a Team Toth képviselőjeként, ám immár egy Yamahát láthatunk majd alatta.
Ajánlott versenyzők
88
Nicolas Terol
50
Sylvain Guintoli
63
Benjamin Lessennes
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: