Jegyek

Sylvain Barrier

20
Sylvain Barrier
Pedercini Racing
Sylvain Barrier
adatok
CsapatPedercini Racing
Rajtszám20
Motor / MárkaKawasaki
Nemzetiségfrancia
Születési idő1998.10.20.
Születési helyOyonnax
Súly- kg
Magasság- cm
 
Világbajnoki címek0
Győzelmek0
Dobogós helyezések0
Pole pozíciók0
Leggyorsabb körök0
Sylvain 2003-ban ünnepelhette első bajnoki címét hazájában. 2006-ban mutatkozott be az európai nagyközönség számára a Superstock 600-as kategóriában. Itt mindössze két tanuló évet töltött, 2007-ben már dobogóra állhatott, és az összetett hatodik helyén végzett egy Yamahával. 2008-ban újból elérkezettnek látta az időt a váltásra, így egy kategóriával feljebb lépve, a Superstock 1000-es kategóriában debütált. Pár nehézkes futamután azonban egyre jobb eredményeket ért el, második évében már a dobogó legalsó fokára is felkapaszkodott. 2011-ig a Yamahával ért el egyre jobb eredményeket, az év végi dobogós helyezés azonban sehogyan sem akart összejönni számára.
2012-ben azonban jelentős fordulat állt be a karrierjében, Barrier ugyanis szerződést kötött a BMW Motorrad GoldBet csapattal, és az év során négy futamgyőzelmet szerezve a tabella legelső helyén találta magát! 2013-ban is maradt a Superstock 1000-es kategóriában, nem titkoltan azzal a céllal, hogy megvédi címét. Mondhatni, ez az éve még jobban sikerült, mint az előző. A bajnoki címvédés ugyanis már egy futammal az idény vége előtt összejött számára, így Barrier jutalmául megkapta élete nagy lehetőségét a BMW-től, Jerezben bemutatkozhatott a Superbike világbajnokságon.

2014-ben már a Superbike világbajnokság állandó tagjaként kezdhette az évet, ám roppant balszerencsés szezont teljesített a BMW Motorrad Italia csapat színeiben. Folyamatosan sérült volt, látványos bukásokat szenvedett, így érdemben csak az idény második felében tudott versenyezni. Ennek ellenére háromszor is a top10-be került, s végül 15. lett a pontversenyben. 2015-ben ugyancsak BMW-vel vágott neki az évadnak, ám csak az első két fordulón állt rajthoz, mielőtt a csapat váratlanul leváltotta őt Ayrton Badovinire.

2016-ban aztán már egy másik istálló színeiben tér vissza a Superbike vb mezőnyébe: Barrier a Pedercini Racing Kawasakiján mutathatja meg ismét tehetségét.
Ajánlott versenyzők
2
Leon Camier
9
Dominic Schmitter
68
Yonny Hernandez
11
Saeed Al Sulaiti
61
Fabio Menghi
21
Markus Reiterberger
40
Roman Ramos
25
Joshua Brookes
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: