Jegyek

Nicolas Terol

88
Nicolas Terol
Schmidt Racing
Nicolas Terol
adatok
CsapatSchmidt Racing
Rajtszám88
Motor / MárkaMV Agusta
Nemzetiségspanyol
Születési idő1988.09.27.
Születési helyAlcoy
Súly60 kg
Magasság171 cm
 
Világbajnoki címek1
Győzelmek16
Dobogós helyezések39
Pole pozíciók9
Leggyorsabb körök8
Nico Terol 2004-ben, 16 évesen, szabadkártyás indulóként debütált hazai, valenciai futamán a gyorsasági-motoros világbajnokság 125 köbcentiméteres géposztályában, miután előtte végigmászta a szamárlétrát a spanyol bajnokság különböző kategóriáiban. A világbajnokságon az első teljes szezonját 2005-ben futotta, és az első három évét egy szerény képességű Derbivel sínylődte végig, mielőtt 2008-ban Apriliára nem váltott. Az az év a várva várt áttörést, az első világbajnoki futamgyőzelmet is meghozta számára (Indianapolisban nyert), míg az év végén az 5. helyen végzett az összesítésben.
<p style="\&quot;text-align:" justify;\"=""> Ezt követően 2009-ben már a 3., majd 2010-ben - immár az Aspar-csapat tagjaként - a 2. helyen zárta a nyolcadliteresek világbajnokságát, 2011-ben pedig még tovább javított addigi legjobb év végi helyezésén, és a szezon futamainak a felét megnyerve, elképesztően magabiztos versenyzéssel hódította el a 125 köbcentiméteres géposztály fennállásának utolsó világbajnoki címét. A 2012-ben már nem is az újonnan megalakuló Moto3-ban, hanem a Moto2-ben üldözte tovább a sikereket, ám első évében nem igazán tudott komolyat villantani, leszámítva a szezonzáró Valenciai Nagydíjon elért 3. helyét. A 2013-as évben már jobban teljesített, hiszen 3 győzelmének és 1 második helyezésének köszönhetően a 7. helyen zárta a világbajnokságot.

2014-nek is a Mapfre Aspar Team Moto2-es csapatával vágott neki, ám eredményei jócskán elmaradtak előző évi teljesítményétől, s mindössze a pontverseny 28. helyét tudta megszerezni.

Terol számára a 2015-ös esztendő újabb mérföldkőt jelentett, hiszen a spanyol motoros átszerződött a Superbike világbajnokságba, ahol az Althea Racing színeiben egy Ducatival mutathatja meg, mire képes. Év közben azonban az istálló elküldte, ám így sem ért véget számára a szezon, ugyanis a Supersport vb utolsó három fordulóján ő helyettesítette a sérült Jules Cluzelt az MV Agustánál.

2016-ra is maradt az olasz márkánál és a Supersportnál, ám ami számunkra igazán örömteli, hogy a magyar Schmidt Racing színeiben próbál szerencsét a 600-asok mezőnyében.
Ajánlott versenyzők
63
Benjamin Lessennes
56
Péter Sebestyén
50
Sylvain Guintoli
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: