Jegyek

Pol Espargaro

44
Pol Espargaro
Red Bull KTM Factory Racing
Pol Espargaro
adatok
CsapatRed Bull KTM Factory Racing
Rajtszám44
Motor / MárkaKTM
Nemzetiségspanyol
Születési idő1991.06.10.
Születési helyGranollers
Súly63 kg
Magasság171 cm
 
Világbajnoki címek1
Győzelmek15
Dobogós helyezések44
Pole pozíciók17
Leggyorsabb körök15
Pol Espargaro 2006-ban a gyorsasági-motoros világbajnokság történetének valaha volt legfiatalabb pontszerzője lett azzal, hogy élete első világbajnoki futamán, Barcelonában rögtön a pontszerző 13. helyen ért célba. Abban az évben összesen hét világbajnoki futamon állt rajthoz, miközben a spanyol bajnokságban egészen a bajnoki címig robogott. Első teljes szezonját 2007-ben töltötte a világbajnokság 125 köbcentiméteres géposztályában, és a Portugál Nagydíjon még abban az évben megszerezte első világbajnoki dobogós helyezését, az év végén pedig őt választották az Év Újoncának.

2008-ban három dobogós helyezéssel bővítette pazar eredménylistáját, majd 2009-ben első világbajnoki győzelmeit is begyűjtötte, amivel megkaparintotta az év végi 4. helyet. 2010-ben még tovább gyorsult, újabb három futamgyőzelmet szerzett, összesen 12-szer állt a dobogón és egész évben harcban volt a világbajnoki címért, ám végül két honfitársa, Marc Marquez és Nicolas Terol mögött a pontverseny 3. helyére szorult. 2011-ben sikeresnek mondható, két dobogós helyezést is magában foglaló debütáló évet produkált a Moto2-ben, ahol 2012-ben már Marc Marquez fő kihívója volt a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, végül a 2. lett honfitársa mögött.

2013-ban már a Moto2-es vb-cím fő esélyeseként vágott neki az évnek, és hat futamgyőzelemmel valamint további négy dobogós helyezéssel sikerült is elhódítania a bajnoki címet. Ezt a célt, ezt a lépcsőfokot tehát teljesítette, így 2014-ben következett az újabb mérföldő, a Tech3 színeiben ugyanis bemutatkozhatott a MotoGP-ben. Rögtön kiegyensúlyozott teljesítménnyel tette le a névjegyét, rendszerint az 5-7. helyek környékén szerepelt, s végül a bajnokság 6. helyén zárt, megelőzve például egy évvel nagyobb rutinnal rendelkező csapattársát, Bradley Smith-t is.

A 2015-ös évnek is a Tech3 Yamaha csapattal vágott neki, ahol újfent a brit motoros volt a kollégája, ez az év azonban csalódást keltő volt az előzőhöz képest számára. Az összetettben csak a 9. helyen végzett, bár háromszor befért az első ötbe a versenyek végén, jobb eredményt nem tudott elérni. Csapattársát ezúttal nem sikerült túlszárnyalnia, mivel Smith a 6. helyen végzett. 2016-ban is marad a Yamaha szatellit alakulatánál Bradley Smith csapattársaként.

Ajánlott versenyzők
35
Cal Crutchlow
73
Alex Marquez
42
Alex Rins
5
Johann Zarco
4
Andrea Dovizioso
6
Stefan Bradl
53
Tito Rabat
27
Iker Lecuona
Csapatok, versenyzők
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: